Радвам се, че най-после България показа, че има амбицията да

...
 Радвам се, че най-после България показа, че има амбицията да
Коментари Харесай

Плевнелиев: Спрете безумното наливане на пари в МиГ-29

 

Радвам се, че най-сетне България сподели, че има упоритостта да се елементарни с от дълго време остарели и несъюзнически отбранителни системи каквито са МиГ-29, разгласи в изявление за БГНЕС някогашният президент Росен Плевнелиев.

Плевнелиев взе участие в конференцията „ Политиките на България в евроатлантическата действителност “, в която взеха присъединяване някогашният белгийски министър председател и ръководител на Европейски Съюз Херман Ван Ромпой, експремиерът и сегашен парламентарен арбитър Филип Димитров, а също по този начин посланикът на Съединени американски щати у нас Ерик Рубин.

„ Имаме МиГ-29 към този момент 30 години. При боен спор тези машини ще бъдат разпознати от нашите сътрудници като вражеска техника, а не като съюзническа. Освен, че МиГ-29 е стар и несъответстващ, ние наливаме пари в една бездънна каца. Дотук България е вложила над 600 млн. лв. в поддържането на една остаряла и неспособна информационна техника “, съобщи Плевнелиев и добави, че преди две години Албания е закупила 3D радари за 30 млн. $.

Според него повода България да не го прави 20 години, най-вероятно се дължи на обстоятелството, че не желае да се елементарни със зависимостта от Москва.

„ Заради неналичието на решителни дейности да се подменят МиГ-овете ние ставаме все по-малко конкурентноспособни. Като наливаме в тази каца без дъно, ние пречим на новата 5G мрежа да навлезе у нас. Губим опцията да имаме добър интернет и най-важната вероятност да бъдем конкурентноспособни “, счита Плевнелиев.

Попитан за мястото на България в Европейски Съюз, той сподели, че много години страната ни се е лутала и на това се дължи нейното закъснение спрямо страните от Вишеградската четворка, които избраха своя път на развиване 7 години преди нас. Според Плевнелиев обаче днешните числа, съпоставени с 1997 година демонстрират подема на България.

„ Откакто сме почнали своя път в Европейски Съюз и НАТО през 1997 година към днешна дата ние сме 5 пъти по-богати, имаме 5 пъти повече пари за опазване на здравето, 4 пъти повече пари за обучение, 7 пъти повече пари за пенсии. Брутният народен артикул на България през 1997 е бил 20 милиарда $, през днешния ден е 60 милиарда, което е три пъти повече. Брутният народен артикул на човек през 1997 е бил 1300 $, през днешния ден той е 8500 $ “, добави още той.

Плевнелиев съобщи още, че схваща причините на френския президент Еманюел Макрон, когато приказва за промяна в Шенген и мигрантската вълна.

„ Съгласен съм с Макрон, който споделя, че всеки един от нас би трябвало да способства за решение на тази рецесия, тъй като другояче няма да има работещо решение. Решението на всяка една рецесия, с която се сблъскваме сега, е решението, работещо с консенсус. Няма половинчата народна власт, няма половин истина – имаме народна власт и истина или нямаме, нямаме половин господство на правото – или го има, или го няма. Надявам се европейските водачи да насочат прожекторите там, където има проблеми. За да решим един проблем, би трябвало да го осветлим “, акцентира той и съобщи, че България е подготвена да влезе в чакалнята за еврозоната и банковия съюз, за който обаче няма чакалня.

Според него влизането ни в ERM II и банковия съюз са вярната посока, която би трябвало да следваме и точно това ще ни направи доста по-стабилни. / Дунав Мост

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР